Blogs

Werken vanuit huis: moet de werkgever je koffiebonen vergoeden?

Vanwege corona moeten veel werknemers nu vanuit huis werken. Ik las dat als gevolg hiervan veel meer koffiebonen dan normaal worden verkocht. Wat moet je werkgever eigenlijk regelen en vergoeden als jij thuis moet werken?

Voor veel mensen blijkt het thuiswerken lastiger dan dat zij in eerste instantie dachten. Er komen veel dingen bij kijken. Zo willen de kinderen extra aandacht, wordt er meer water gebruikt en valt de energierekening hoger uit dan normaal. En je wilt thuis natuurlijk ook lekkere koffie drinken.

VERPLICHT?

Werkgevers zijn wat betreft thuiswerken verplicht tot twee zaken. Ten eerste moeten ze ervoor zorgen dat hun werknemers de beschikking hebben over de apparatuur om het werk thuis te kunnen doen. Hierbij kun je denken aan een goedwerkende laptop en een telefoon. Ten tweede moeten werkgevers zorgdragen voor een veilige werkomgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ter beschikking stellen van een goede bureaustoel.

Een wettelijke verplichting tot het vergoeden van koffie tot aan internet is er niet. Wel hebben sommige werkgevers regelingen over zulke vergoedingen al voor de uitbraak van het coronavirus opgenomen in hun cao. Daardoor kan het voorkomen dat de een wel een vergoeding krijgt van zijn of haar werkgever en de ander niet.

FISCALE ASPECTEN

Fiscaal gezien is dit niet aantrekkelijk voor werkgevers. Sinds de invoering van de werkkostenregeling (WKR) in 2015 is het niet meer mogelijk om een onbelaste vergoeding te geven voor het inrichten van de werkruimte thuis. Het is alleen nog mogelijk om arbovoorzieningen ter beschikking te stellen aan de werknemer. Het gaat dan bijvoorbeeld om een bureau, bureaustoel of verlichting. Het vergoeden of verstrekken hiervan is onder de werkkostenregeling niet onbelast mogelijk.

Kosten van energie en consumpties, die in geval van werken op kantoor voor rekening komen van de werkgever, zijn niet onbelast te vergoeden. Wel kan ervoor worden gekozen deze via het belaste loon te compenseren of door gebruik te maken van de vrije ruimte van 1,2% van de fiscale loonsom.

IN HET KORT

Er is dus geen wettelijke bepaling die werkgevers verplicht om een thuiswerkvergoeding (voor onder andere internet, energie en koffie) te bieden aan de werknemers. Een werkgever is wel verplicht ervoor te zorgen dat werknemers thuis beschikken over de apparatuur om hun werk te kunnen verrichten. Ook moet de thuiswerkplek veilig zijn.

 

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Raoul Bhikha

Raoul Bhikha

Mijn naam is Raoul Bhikha. Ik volg de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Alles wat met rechten te maken heeft interesseert mij en ik lees daar dan ook graag over. Dit doe ik via internet, boeken of tijdschriften. Schrijven vind ik daarentegen nog leuker, vandaar dat ik in het verleden de samenvattingen van SlimStuderen heb geschreven voor mijn studie. Bij Mr. Studenten heb ik nu de mogelijkheid om zelf de inhoud te bepalen! Naast mijn studie zet ik me op vrijwillige basis in voor de Haagse Wetswinkel en de Belastingwinkel Rotterdam. Hier verleen ik juridisch advies op diverse rechtsgebieden aan min- en onvermogenden. Naast het recht liggen mijn interesses voornamelijk in voetbal, Amerikaanse series en uiteenlopende muziekgenres. Mocht je zelf een idee hebben voor een stuk op de website of heb je vragen, tips of opmerkingen? Neem dan vooral contact met mij op via raoulbhikha@gmail.com.