Faculteiten Groningen

Waarom was het klassieke arrest Lindenbaum /Cohen zo invloedrijk?

Honderd jaar geleden werd een van de meest invloedrijke arresten gewezen: het Lindenbaum/Cohen-arrest. Imke Smits zocht voor JFV Groningen uit waarom dit arrest zo’n grote invloed heeft gehad.

“Het arrest is niet alleen een ommekeer geweest voor de behandeling van onrechtmatige daad zaken, maar ook voor hoe de Hoge Raad algemeen omging met de interpretatie van wetten in civiele zaken”, zegt Imke. “De annotator Molengraaf schreef destijds ook: ‘Er is door ons hoogste rechtscollege zelden een arrest gewezen, waarvan zoo heilzame invloed op ons rechtsleven mag worden verwacht.’ Het wordt gezien als een baanbrekend arrest. Maar waarom?” In haar blog vind je het antwoord op deze vraag.

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.