Algemeen Nieuws

Vooral tekort aan advocaat-medewerkers en kandidaat-notarissen

Het afgelopen jaar stond in het teken van schaarste binnen de advocatuur: advocaten en kandidaat-notarissen maakten massaal de overstap naar het bedrijfsleven, met het oog op een betere werk-privébalans en meer betrokkenheid bij de business. Vooral aan advocaat-medewerkers en kandidaat-notarissen met drie tot acht jaar werkervaring heerst een tekort.

Niet alleen de eigen recruitmentafdelingen, maar ook recruitmentpartners als Robert Walters zijn hard op zoek naar oplossingen. Om het hoofd boven water te houden, is de advocatuur genoodzaakt het personeel tegemoet te komen, afwisseling qua werkzaamheden en secondments aan te bieden en de werkdruk te verlagen.

Interim juristen worden meer ingezet om de werkdruk te verlichten en pijnpunten te verhelpen. Ook ontstaan zijn er meer functiesoorten, zoals counsel, paralegal, legal director of professional support lawyer. Zij kunnen secties breed of juist specialistisch van advies en ondersteuning voorzien, waardoor ook zij helpen de werkdruk te verlichten. Ten slotte hopen advocatenkantoren de leegloop van hun kantoren een halt toe te roepen door medewerkers in staat te stellen parttime of flexibel te werken. Hierdoor zien we gelukkig vaker juristen hun weg terugvinden vanuit het bedrijfsleven richting advocatuur en notariaat.

Top 3 meestgevraagde specialismen:

1 Corporate M&A
2 Real Estate
3 Finance

Joyce Toeset is manager Legal bij Robert Walters.

 

 

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.