Amsterdam (UvA) Faculteiten Nieuws

UvA-hoogleraar moet vertrekken

(foto: Depositphotos-sergio_pulp)

Een hoogleraar aan de FdR van de Universiteit van Amsterdam die grensoverschrijdend gedrag vertoonde, mag vertrekken, zo laat de universiteit op haar website weten. Alle medewerkers van de faculteit zijn in een email hiervan op de hoogte gesteld.

“In het onderzoek is naar boven gekomen dat er gedurende een langere periode in de betrokken afdeling een gevoel van onveiligheid heeft geheerst”, vertelt de website. “De feiten en conclusies van het rapport zijn voor de decaan van de FdR en het College van Bestuur zo zwaarwegend dat is besloten dat de hoogleraar niet zal kunnen terugkeren. Daarop heeft deze zelf besloten ontslag te nemen. De academische kwaliteiten van de betrokken hoogleraar staan niet ter discussie.”

Dekaan Andre Nollkaemper: “Het is onacceptabel dat er binnen onze academische gemeenschap plekken zijn waar een cultuur heerst waarin medewerkers zich niet veilig voelen.” “Wat er gebeurd is, kan niet door de beugel en daar verbinden wij dan ook conclusies aan”, zegt Geert ten Dam, voorzitter van het College van Bestuur. “De UvA zal bovendien de effectiviteit van de voorzieningen in het kader van sociale veiligheid, zoals het netwerk van de 21 vertrouwenspersonen in de universiteit en de aandacht hiervoor in leiderschapstrainingen, verder versterken.”

Lees hier het hele artikel.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.