Algemeen Nieuws

True crime podcast: Kwaad Bloed

Lekker in het zonnetje luisteren naar een true crime podcasts over moord en doodslag op het platteland? Dat kan, met de podcastserie Kwaad Bloed. Een combinatie van een documentaire podcast waarin steeds een waar gebeurd moorddossier wordt uitgediept, en fictie-afleveringen, geïnspireerd op deze dossiers.

De verhalen spelen in Kwaad Bloed zich af op het Nederlandse platteland. Vaak gaat het om moorden in de persoonlijke sfeer. Ook advocaten komen aan het woord, zoals John Crepin in de aflevering in ‘De man met de twee gezichten’, en Bo Tieman en Carien Langereis in ‘Moord op eigen bloed’.

Maker Jacqueline Maris over de serie: “Het gaat ons vooral om de psychologische achtergronden van de misdaad. Wat gaat er allemaal vooraf aan dat moment? Zoals een van onze geïnterviewden zegt: niemand wordt als moordenaar geboren, maar iedereen heeft het in zich om te doden. We willen uitzoeken hoe het zover heeft kunnen komen, en laten zien wat voor impact zon gebeurtenis heeft in een kleine gemeenschap. Ook gaat het over de Nederlandse rechtspraak; het is opvallend hoezeer de straffen uiteen kunnen lopen. Wie je advocaat is en welke rechter je voor je hebt, kan nogal een verschil maken.”

De perfecte moord
Op 1 augustus 2003 rijdt Peter van B. kort na vieren zijn auto de spoorwegovergang op, trekt de handrem aan en rent weg. De machinist van de naderende intercity uit Utrecht ziet nog net een wanhopig vertrokken gezicht van een vrouw, haar handen verstijfd tegen de autoruit. Haar man beweert later dat hij een blackout had en dat hij zich niets kan herinneren

Je vindt de afleveringen op www.vpro.nl/kwaadbloed en in je podcast-app.

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.