Ingezonden Mededeling

Traineeship RichtingZuid 2020-2022

Sta jij te trappelen om een bijdrage te leveren aan de Limburgse samenleving? Wil je op de eerste rij zitten en jouw stempel drukken op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen? Dan biedt RichtingZuid jou een mooie kans om je carrière te starten binnen het Limburgse openbaar bestuur!

Waarom wil jij RichtingZuid?

Heb je hart voor de publieke sector, wil je jezelf ontwikkelen in het overheidsvak én ook groeien op persoonlijk vlak? Als trainee van RichtingZuid kun je jouw ambitie, initiatief en passie tot uiting brengen en jouw bijdrage leveren aan de samenleving van Limburg!

Werken voor Limburg

Limburg is een regio die voor vele interessante uitdagingen staat. De lokale en provinciale overheid zijn nauw betrokken bij grote projecten en ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de veeleisende energietransitie waar we als regio voor staan en de impact die deze heeft op allerlei beleidsterreinen, zoals het verduurzamen van steden en woningen. Of, hoe gaan we verder met de aanpak van de stikstofproblematiek, en het beschermen van de Natura-2000 gebieden die Limburg rijk is? Thema’s waarin we intensief samenwerken met partners als de landelijke overheid, ondernemers, en burgers.

De grensligging is natuurlijk ook een uniek thema voor Limburg: grensoverschrijdende mobiliteit, veiligheid en onderwijs zijn thema’s waar de (Eu)regio zich nadrukkelijk voor inzet. Bovenal is Limburg een regio die zich kenmerkt door een florerende toeristische sector, een internationale ligging, en een groot cultureel en recreatief aanbod. In Limburg werk je in het hart van Europa; dit zal je gedurende het traineeprogramma ook zeker gaan merken! Met de rijke historie in ons achterhoofd, verenigen we traditie met vooruitgang.

Dit bieden wij:

 • Op 1 september 2020 krijgen maximaal 25 talenten de kans om te starten met ons tweejarig traineeprogramma;
 • In drie opdrachten van acht maanden doe je ervaring op bij verschillende overheidsorganisaties als beleidsmedewerker, projectleider of adviseur;
 • Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken in het traineeprogramma, krijg jij de kans om brede ervaring op te doen in het publieke domein;
 • Je volgt een intensief leer- en ontwikkelprogramma, met opleidingen en persoonlijke coaching, ter waarde van €10.000;
 • Je krijgt een aanstelling voor de loop van je traineeprogramma via DriessenHRM;
 • Je krijgt een fulltime aanstelling en we rekenen op een inzetbaarheid van 40 uur per week. In de praktijk besteed je gemiddeld 80% van je tijd aan jouw (werk)opdracht en 20% aan het leer- en ontwikkelprogramma;
 • Je ontvangt een bruto maandsalaris van € 2734,21. Bij goed functioneren ontvang je per jaar een salarisverhoging van maximaal 3%. Daarnaast ontvang je een vakantietoelage van 8% op jaarbasis.

Jouw profiel:

 • Je hebt per 1 september 2020 een hbo-bachelor of wo-master diploma op zak en maximaal drie jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt passie voor de publieke sector en vindt het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren aan de maatschappij, iets dat terug te zien is op jouw cv;
 • Je wilt jouw stempel drukken op de samenleving van Limburg en de uitdagingen waar onze provincie mee te maken heeft;
 • Je vindt het interessant om te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Je bent ruimdenkend, flexibel, ambitieus en initiatiefrijk;
 • Je bent leergierig, niet bang voor zelfreflectie en durft feedback te geven én te ontvangen;
 • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen. Ook ben je niet bang om buiten het gebaande pad te treden;
 • Gezien de uitdagingen waar de Limburgse overheden de komende tijd voor staan, heeft het een pré als je kennis, ervaringen en/of affiniteit hebt met de volgende thema’s:
 • Duurzaamheid: regionale/provinciale energie strategie, energieverbruik en reductie, circulaire economie, transformatieopgaven (stedelijke transformatie, transformatie woningmarkt).
 • Bedrijfsvoering: optimaliseren interne processen, control taken, financieel/juridische modellen begrijpen, optimaliseren dienstverlening;
 • Digitalisering: informatiemanagement, het verwerken en analyseren van data, digitale innovatie, digitale transormatie, big data, digitale samenwerking tussen overheden;
 • Mobiliteit: transitie binnen het domein mobiliteit, openbaar vervoer, smart mobility;
 • Communicatie: burgerparticipatie, interne/externe communicatie, marketing/branding.

Solliciteer als trainee!

Ons sollicitatieproces kent een aantal stappen:

 1. Solliciteer door het versturen van je cv en een motivatie in de vorm van een pakkend beeld.
 2. Uiterlijk 31 mei hoor je of je op basis van je cv en motivatie door bent naar de volgende ronde. Bij een positieve beoordeling ontvang je een uitnodiging voor de selectiedag op vrijdag 12 juni, waar je uitgedaagd wordt om jezelf te presenteren tijdens verschillende speeddates.
 3. Als je ook de speeddates positief doorstaan hebt word je uitgenodigd voor de megaselectiedag op woensdag 17 juni. Gedurende een dagdeel werk je met andere kandidaten aan groepsopdrachten én ga je inhoudelijk in gesprek met meerdere selecteurs.
 4. Als laatste ronde volgt nog een eindgesprek met de programmaleiding van RichtingZuid. Je hoort uiterlijk op 1 juli of je bent aangenomen als trainee!

Let op: Afhankelijk van de maatregelen omtrent het COVID-19 virus wordt ons selectieproces aangepast. Houd er rekening mee dat de genoemde informatie dus nog kan wijzigen.

Solliciteer via onze website: www.richtingzuid.nl/solliciteren/. Je kunt solliciteren van vrijdag 24 april tot en met zondag 24 mei. We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Heb je vragen over deze vacature? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Je kunt ons bereiken op +31 (0)6 46 97 47 75 (Jorine van der Steen) of +31 (0)6 25 77 95 16 (Jop Reumkens). Liever jouw vraag via mail sturen? Dat kan naar: richtingzuid@prvlimburg.nl.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >