Student-stagiair van de week

Student-stagiair Ewout van den Dries had een eigen kamer tot zijn beschikking

Ewout van den Dries had een stage om nooit te vergeten. “Een groot deel van de kantoorgenoten werkte thuis in verband met de coronamaatregelen. Alles ging natuurlijk anders dan anders. Veel online, geen gezamenlijke lunches of jurisprudentielunch. Ik heb hierdoor wel als enige student-stagiair een eigen kamer tot mijn beschikking gehad!”

Ewout van den Dries (22) studeerde Energie en Klimaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en daarna Maritiem en Transportrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij liep stage bij Van der Feltz advocaten, van maart tot en met juni 2020.

Waarom heb je voor een student-stage bij Van der Feltz advocaten gekozen?
Omdat dit een niche advocatenkantoor is met een kleinere groep medewerkers. Het bleek een goede keuze om gedegen praktijkervaring op te doen. Bij Van der Feltz wordt er ook gewerkt aan de energietransitie en dit sprak mij natuurlijk aan vanwege mijn studiekeuzes.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik had verwacht veel stukken te moeten printen en scannen, uitvoerende werkzaamheden te moeten doen. Ik had ook verwacht dat er veel interactie zou zijn met cliënten. De coronacrisis heeft natuurlijk de boel een beetje overhoop gegooid, maar ik moet wel benadrukken dat er genoeg mogelijkheden werden gecreëerd om mij juridisch bezig te houden.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Om het kort te houden: soepel. Het was heel aangenaam om binnen te lopen en meteen te worden geholpen door het secretariaat dat mij vriendelijk de juiste kamer aanwees. Het gesprek zelf was formeel, maar tegelijkertijd relaxed en persoonlijk. Het voelde aan als een conversatie, niet een sollicitatiegesprek. Ik werd heel netjes uitgelegd wat er van mij verwacht werd en ik ben ook niet al te lange tijd na het gesprek teruggebeld.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ja, achteraf zou ik meer prioriteit geven aan communicatie met de kantoorgenoten. Het kwam een paar keer voor dat opdrachtgevers langs mijn kamer zijn gekomen om te vragen hoe ver ik was met de klus. Het is meer rustgevend om de status van mijn werk gedurende het werkproces te communiceren via e-mail. Dit zou ook de tijd van anderen kunnen besparen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik heb een overzicht geschreven over de wettelijke eisen waar laadpalen mogen komen in Nederland en de Nederlandse regelgeving omtrent verkoop elektriciteit en consumentenbescherming. Dit zijn voor mij perfecte thema’s om mee aan de slag te gaan, natuurlijk ook omdat ik een studie Energie en Klimaatrecht heb afgerond.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Het is mij heel duidelijk geworden tijdens deze stage dat ik door wil gaan met juridische vraagstukken en mezelf verder wil ontwikkelen in dit beroep. Het was een fijne en nuttige ervaring, ondanks de buitengewone tijden.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

 

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Online nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Online nieuwsbrief.

Meld je direct aan >