Faculteiten Leiden

Speel de game. De toekomst van de cliënt ligt in jouw handen

Twintig studenten aan de Universiteit Leiden hebben afgelopen najaar en winter de Legal Business Game gedaan. Ze kregen op onverwachte momenten telefoontjes van cliënten, waarmee ze direct aan de slag moesten gaan. De toekomst van de cliënten binnen de simulatie hing af van de keuzes die zij maakten.

De Legal Business Game is gewonnen door team ‘Narcissen Advocaten’. De jury vond de aanpak van de vijf enthousiaste studenten van de Master Ondernemingsrecht – Pascal Stegers, Melda Seringöz, Boaz van Honk, Frank Bambacht en Faissal Aamri – “uitermate professioneel en cliëntgericht”.

De Legal Business Game is een interactieve manier om studenten kennis te laten maken met de ondernemingsrechtpraktijk. Op de website van de Leidse universiteit vertelt een van de deelneemsters, Emma Stok, over de game: “Ik ben zeer enthousiast over de Legal Business Game en zie het zeker als een aanvulling op het reguliere onderwijs. De meerwaarde zit er voor mij met name in dat je wordt geprikkeld op een meer praktische manier na te denken over (juridische) vraagstukken die naast de game in het reguliere onderwijs aan bod komen.” Lees hier het hele artikel.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.