Student-stagiair van de week

Sejla Okanovic (BANNING) over haar eerste kennismaking met de advocatuur

Sejla Okanovic (22) volgt de masters Law & Technology en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg en verwacht eind 2019 af te studeren. Zij liep stage bij BANNING advocaten, afdeling IE, IT & Privacy, van februari t/m maart 2018.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik wilde graag kennismaken met de advocatuur om te kijken of het iets voor mij is. Binnen de advocatuur heb je keuze uit het werken bij een klein (niche)kantoor, een middelgroot kantoor of een groot internationaal kantoor. Voor mijn eerste stage leek het mij het beste om bij een middelgroot kantoor te beginnen. BANNING is een full service kantoor met zowel nationale als internationale cliënten en verschillende gespecialiseerde rechtsgebieden. Gezien BANNING ook een afdeling heeft gericht op IE-, IT- en privacyrecht en ik mij in deze rechtsgebieden specialiseer, viel mijn keuze al snel op dit Brabantse kantoor.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Voorafgaand aan mijn stage had ik geen specifieke verwachtingen. Ik had wel de verwachting dat de advocatuur een zeer zakelijke en formele sfeer zou kennen, maar tijdens mijn stage bleek het tegendeel. BANNING kent juist een open en informele sfeer.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Nadat ik mijn cv en motivatiebrief had ingediend, werd ik uitgenodigd op gesprek. Het gesprek vond plaats met twee advocaten, waaronder mijn stagebegeleidster. Een assessment maakte geen onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Het was een prettig gesprek en diezelfde week kreeg ik te horen dat ik aan de slag mocht als student-stagiair.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik werd betrokken in verschillende zaken en voelde me ook echt onderdeel van het team. Zo heb ik mee mogen helpen aan (het finaliseren van) het boek ‘Checklist privacy: privacybeleid in 46 checklists’. Daarnaast vond ik het erg leerzaam om een bijdrage te kunnen leveren in een vrij grote collectieve schadevergoedingsactie. Ook zal ik de gezelligheid op kantoor niet vergeten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee, ik zou achteraf gezien niets anders willen aanpakken. Een stage is namelijk een leerproces waarbij je juist de ruimte hebt om te ontdekken hoe de praktijk werkt. Daarnaast zal je jezelf gedurende je stage ook ontwikkelen en steeds meer de ‘feeling’ krijgen hoe je bepaalde opdrachten moet oppakken.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Gelukkig heb ik geen blunders meegemaakt tijdens mijn stage. Mijn grootste succes was toch wel dat ik na mijn stage aan de slag mocht gaan als studerend juridisch medewerker bij BANNING.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Mijn stage was een positieve kennismaking met de advocatuur, en ik overweeg dan ook de advocatuur in te gaan.

Heeft u suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >