Faculteiten Rotterdam

Rotterdam en onacceptabele omstandigheden

Zeven studenten van de Master Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam maakten zich druk om de producten die onder onacceptabele omstandigheden gemaakt worden. Ze schreven er een scriptie over, en deze zijn nu gebundeld in het boek People, Planet, Privaatrecht.

‘Bijna iedereen heeft sportschoenen, houdt van een kop koffie, tankt zijn auto vol met benzine en heeft of wil een nieuw model smartphone’, lezen we op de Rotterdamse website. ‘Maar waar komen deze producten vandaan en onder welke omstandigheden worden ze gemaakt? Veel producten die wij gebruiken in Nederland, worden gemaakt onder omstandigheden die wij niet acceptabel zouden vinden. Sinds een aantal jaar rijzen er bij bedrijven, beleidsmakers en ngo’s steeds vaker vragen die betrekking hebben op de juridische aspecten van het thema Internationaal Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen (IMVO). Hierover gaat het boek People, Planet, Privaatrecht (2018), dat deze week verschijnt.Het is een verzameling van scripties die zeven studenten van de Master Privaatrecht hebben geschreven over dit thema.’

Lees het interview met professor Liesbeth Enneking, een van de begeleiders, en twee van de studenten zelf.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.