Faculteiten Rotterdam

Rotterdam: hoorcolleges buiten de deur

Master A&V-studenten van Erasmus School of Law kregen in december hoorcollege bij NautaDutilh, Houthoff en de Hoge Raad. De site van de universiteit doet er verslag van.

Bij NautaDutilh in Rotterdam kregen de studenten een college over het toezicht in de verzekeringssector. Een onderwerp dat veel van de studenten als lastig ervaren, maar wat op heldere wijze werd uitgelegd. Na het college kwamen er twee advocaat-stagiaires van de afdeling litigation & arbitration langs om de studenten iets te vertellen over hoe het is om te werken bij NautaDutilh.

Vervolgens reisden de studenten af naar Houthoff in Rotterdam, waar ze een college volgden over beleggingsverzekeringen. Welke verwijten worden aan verzekeraars gemaakt met betrekking tot de beleggingsverzekeringen? Ook werd stilgestaan bij de jurisprudentie.

De volgende dag gingen de master A&V-studenten naar Den Haag, naar de Hoge Raad der Nederlanden, alwaar ze van professor Hartlief een hoorcollege kregen, ‘Het aansprakelijkheidsrecht anno 2019: op weg naar een veilig en leefbaar Nederland?’; een leerzame afsluiting van het vak Capita Aansprakelijkheidsrecht. Ook kregen de studenten een kijkje in een dag in het leven van een Hoge Raadslid.

Lees hier het volledige verslag.

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.