Algemeen Nieuws

RECHTBANK ROTTERDAM TREKT 3000 BEZOEKERS

Misschien was jij er ook wel bij, bij de open dag van Rechtbank Rotterdam, afgelopen zaterdag. Het was een drukte van jewelste. Er waren maar liefst 3000 bezoekers. “Het heeft onze verwachtingen overtroffen,” zegt woordvoerder Pelle Biesmeijer van de rechtbank.

Tijdens de open dag konden de bezoekers met eigen ogen zien dat het gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein in Rotterdam is gerenoveerd. De renovatie heeft anderhalf jaar geduurd en leverde een nieuwe kantooromgeving en een vernieuwd ontvangstgebied op voor de rechtbank en het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

NAGESPEELDE ZITTINGEN

De bezoekers hadden vooral veel belangstelling voor het cellencomplex en de nagespeelde rechtszittingen in meerdere rechtsgebieden. “Elke zitting was uitverkocht,” zegt Biesmeijer. Voordat de rechters uitspraak  deden, peilden ze de stemming onder het publiek. Dat leverde levendige discussies op, zegt Biesmeijer, met als vaak gehoorde conclusie dat het best ingewikkeld is om recht te spreken in complexe zaken. Er werden ook films over rechtspraak vertoond en er was een informatiemarkt.

OPENBAAR

De rechtbank hoopt dat het publiek ook op reguliere zittingsdagen de weg naar de rechtbank weet te vinden. “Dat de meeste zittingen openbaar zijn, is nog niet bij iedereen bekend.” RTV Rijnmond besteedde in een radioreportage aandacht aan de open dag.

De officiële opening was al op donderdag 16 januari. Rechtbankpresident Robine de Lange-Tegelaar benadrukte toen het belang van toegankelijke rechtspraak.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.