Faculteiten Leiden Nieuws

Pis, bier en Europees Parlement

ELSA Leiden is onlangs, zoals elk jaar, naar Brussel afgereisd. Liselotte Hommels, Vice President for Marketing ELSA Leiden, vertelt over de reis.

“Op maandag vertrokken wij ’s morgens héél vroeg (6:00 uur) met de bus vanuit Leiden naar Brussel. Eenmaal aangekomen in Brussel hebben wij onze spullen in het hostel achtergelaten en zijn wij naar de Europese Commissie gegaan. Bij de Commissie is ons uitgelegd hoe de Europese Unie georganiseerd is en wat de taken zijn van de Europese Commissie. Hierna hadden wij wat tijd voor onszelf. We hebben Manneke Pis aanschouwd, winkels bezocht, natuurlijk wat Belgisch bier geprobeerd en met name een beetje uitgerust: dat midden in de nacht opstaan hakte er wel in.

Dinsdagochtend hebben we de Europese Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bezocht. Hier hebben wij eerst een inleidend praatje gehad door de woordvoerder van de PV en daarna hebben we gesproken met twee juristen die daar werken. Zij hebben vooral uiteengezet wat hun werk precies inhoudt en hoe ze omgaan met juridische vraagstukken.

Bird & Bird en het Europese Parlement

’s Middags zijn we naar het advocatenkantoor Bird & Bird geweest. Hier zijn we ontvangen door een van de partners die zowel in Brussel, Den Haag als Londen werkt. Hij heeft ons verteld over onder andere de structuur van het kantoor, wat voor mensen ze zoeken en wie hun cliënten zijn is behandeld tijdens het bezoek.

Het Europese Parlement werd bewaard voor de laatste dag: woensdag. Bij het EP hebben we een rondleiding gekregen. Tijdens de tour kregen we veel informatie over het ontstaan, de verhuizing naar Straatsburg, de Brexit en de vertolkers. Afsluitend vertelde Caroline Nagtegaal over hoe haar dag als Europarlementariër eruit ziet en ze heeft ons allemaal overgehaald om 23 mei te stemmen.

Die avond zijn we uit eten gegaan, waarna we met de bus weer vertrokken naar Leiden. Al met al was het (wederom) een geslaagde reis. We hebben veel geleerd, interessante sprekers gehoord, leuke dingen gedaan en het was vooral heel gezellig.”

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.