Faculteiten Utrecht

Otto Spijkers blogt over de plastic walvis

Er is een enorme walvis opgedoken in de grachten van Utrecht. Om aandacht te vragen voor het probleem van de plastic soep in de oceanen. Otto Spijkers, docent internationaal publiekrecht aan de Universiteit Utrecht, blogt erover op de universiteitswebsite.

De walvis is er eind januari 2019, op initiatief van professor Marleen van Rijswick, gekomen. “Het plastic waarvan de walvis is gemaakt, is daadwerkelijk plastic uit oceanen. Gevonden op de stranden van Hawaï, New York en België,” zo lezen we in de blog. Spijkers laat zien wat Nederland al doet, en wat er internationaal gedaan wordt. “Helaas is dat (nu nog) ad hoc; er is geen internationale regelgeving die iets dergelijks universeel voorschrijft.”

Benieuwd naar de blog en foto’s van de walvis? Klik hier.

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.