Blogs Utrecht

Onze Utrechtse ambassadeurs: ‘Verknocht aan de stad’

Uit de serie ‘Onze ambassadeurs’ | Ken jij onze Mr. Studenten-ambassadeurs van Utrecht al? Waar twijfelen Stijn en Eline over? En wat hopen zij tijdens hun stage te ontdekken? Je leest het hier, en lees ook de andere artikelen in de serie ‘Onze ambassadeurs’.

Mijn toekomstdroom: Die is niet zo specifiek. Ik hoop vooral dat ik over tien jaar kan zeggen dat ik gelukkig ben met waar ik op dat moment sta. Dat ik een baan heb waar ik plezier in heb, maar ook vooral van het leven geniet, en van de mensen om me heen.
Eline

Utrecht want: Ik heb gekozen voor Utrecht omdat ik (in een ver verleden) mijn studiecarrière ben begonnen bij het College of Pharmaceutical Sciences, een Engelstalige farmaceutische bachelor gericht op het ontwikkelen van medicijnen, en deze bachelor wordt alleen aan de Universiteit Utrecht gegeven. Toen ik overstapte naar rechten was ik eigenlijk al verknocht aan de stad en het lag dan ook in de rede om mij in te schrijven bij de Utrechtse rechtenfaculteit.
Stijn

Vrije tijd: Ik ben altijd druk bezig geweest met commissies bij mijn studievereniging, maar ook als vrijwilliger bij de Rechtswinkel Utrecht of als notarieel medewerker bij een lokaal notariskantoor. Sinds het begin van dit studiejaar ben ik actief aan het roeien bij een studentenroeivereniging.
Stijn

Het nadeel van rechten: Studenten krijgen bij deze studie al snel het idee dat de advocatuur de logische vervolgstap is, waardoor ze niet verder kijken. Jammer, want met rechten kun je eigenlijk alle kanten op. Ik vind de advocatuur zelf ook aantrekkelijk, maar wil mijn blik ook verbreden, hopelijk met een stage op een ambassade. Stages zijn uiteindelijk toch de beste manier om erachter te komen welk beroep je denkt dat jarenlang een uitdaging kan bieden.
Eline

Favoriete vak: Ik twijfel sterk: enerzijds vond ik het vrij exacte en complexere goederenrecht erg leuk, maar sinds dit jaar ben ik ook zeer enthousiast geraakt over European Law en in het bijzonder Europees mededingingsrecht. Ik ben van plan om door middel van een stage de praktijk van een van deze – maar idealiter beide – rechtsgebieden te leren kennen.
Stijn

Master: Ik twijfel ook nog, en wel tussen de masters Law & Economics en Ondernemingsrecht. Ik vind in ieder geval zowel Rechten en het bedrijfsleven interessant en denk dat deze masters zich op het raakvlak daartussen bevinden. Het zijn beide kleinere, gespecialiseerde masters, hetgeen mij erg aanspreekt, omdat ik een kleinschalige manier van lesgeven leuk vind: er is dan vaak meer ruimte om de diepte in te gaan met vragen.
Eline

Eline Breuking en Stijn Werkhoven studenten allebei aan het Utrecht Law College van de Universiteit Utrecht. Eline is haar studie rechtsgeleerdheid begonnen in 2016, Stijn in 2017. Allebei hopen zij in 2022 af te studeren, maar in welke richting dat zal zijn is nog onzeker. Wel weet Eline dat zij na het afstuderen te vinden zal zijn in de advocatuur of de diplomatie, en Stijn waarschijnlijk in de advocatuur.
Hier vind je meer over Eline, Stijn en onze andere ambassadeurs.

Wil je ook ambassadeur worden? Klik hier.

(Foto’s Chris van Houts, Geert Snoeijer e.a.)

Serie ‘Onze ambassadeurs’ – Lees ze allemaal:
Universiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Maastricht University
Radboud Nijmegen
Vrije Universiteit Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Tilburg University
Universiteit Utrecht

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.