Blogs

Nog steeds onzekerheid in de markt, maar ook kansen

Uiteraard denk je na over de toekomst. Hoe ziet die eruit, nu met Covid-19? Hoewel er nog steeds onzekerheid in de markt is, ontstaan er door de crisis op bepaalde gebieden ook kansen. Karin Verschuur-Mencke van ZumpolleVanderStoel. zette de meest gevraagde specialismen voor je op een rijtje.

“De digitalisering van de economie is in een nog grotere stroomversnelling terechtgekomen”, zegt Karin. “We werken allemaal grotendeels vanuit huis (videocalls), bestellen nog meer producten online en ook sollicitatieprocedures verlopen digitaal. Onlangs hebben wij bijvoorbeeld nog een plaatsing afgerond voor een zware bedrijfsjuridische positie waarbij de volledige procedure virtueel is verlopen. Wie had dat ooit gedacht? Naast vragen rondom digitalisering/cybersecurity is onze verwachting dat ook op het gebied van restructuring & insolvency en commercial contracting de vraag naar juristen zal toenemen.”

Top 3 meest gevraagde specialismen

1 Restructuring & Insolvency
2 Commercial Contracting
3 ICT / Privacy

Karin Verschuur-Mencke werkt als search consultant bij ZumpolleVanderStoel.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.