Faculteiten Nijmegen

Nijmeegse Marlinde Nannings wint voor tweede keer scriptieprijs

De Nijmeegse promovenda Marlinde Nannings heeft voor haar masterscriptie Regulering van Initial Coin Offerings voor de tweede keer een prijs in de wacht gesleept. Eerst de Scriptieprijs van de Vereniging voor Financieel Recht en nu ook de Internetscriptieprijs.

Nannings ontving de Internetscriptieprijs uit handen van advocaat Anke Strijbos. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) voor de beste scriptie op het gebied van internet en recht.

In haar scriptie bespreekt Nannings hoe blockchaintechnologie de concurrentie aangaat met traditionele financieringsvormen. Daarbij onderzoekt zij in hoeverre verschillende ‘initial coin offerings’ (ICO’s) in de cryptomarkt juridisch kwalificeren als effect.

De uitreiking van de Internetscriptieprijzen vond plaats op het Roeterseiland in Amsterdam. In totaal vielen vier scripties in de prijzen in de categorieën Internet en Recht, Internet en Economie, Internet en Technische Wetenschappen en Internet en Maatschappij- of Geesteswetenschappen.

VERBETERDE REGULERING

Het juryrapport was duidelijk over de uitverkiezing van Nannings’ onderzoek: ‘Haar scriptie maakt een uitstekende financieel juridisch technische analyse van dit actuele, aansprekende en complexe onderwerp. Indrukwekkend is daarbij hoe goed en leesbaar de ingewikkelde materie is opgeschreven. De scriptie toetst ICO’s aan de bestaande juridische kaders en doet vervolgens originele maar ook praktische voorstellen voor een verbeterde regulering.’ De scriptie is inmiddels in boekvorm verschenen: Regulering van Initial Coin Offerings. Een raamwerk voor regulering door de kwalificatie van tokens als effect.

Eerder (juni 2019 ) won Marlinde Nannings al de scriptieprijs van de Vereniging voor Financieel recht. Toen werd zij door de beoordelingscommissie unaniem als winnaar uitgeroepen.

Nannings studeerde in maart 2018 af aan de Radboud universiteit Nijmegen. Op dit moment werkt zij aan haar proefschrift aan het Instituut voor Financieel Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.