Amsterdam (VU) Faculteiten

Met recht een sport

Denk je al na over een verdieping na je rechtenstudie en heb je een passie voor sport, dan is de leergang Sport en Recht wellicht wat voor je.

De VU heeft sinds november 2018 de leergang Sport en Recht. “Wanneer er ‘sport’ voor staat [is] recht net even anders”, vertelt deelnemer Jeroen Ras. “Wat sportrecht echt anders maakt zijn de vele onderwerpen waarmee je specifiek te maken kunt krijgen in de sportsector, zoals doping, tuchtrecht, transfers van spelers en de rechtspositie van sporters, die toch wezenlijk anders is dan die van een gewone werknemer. (…) Wie een passie heeft voor sport kan ik de leergang zeker aanbevelen: de manier van lesgeven was relaxed, waarbij praktijkverhalen werden afgewisseld met leerstukken.”

Wil je meer lezen over de ervaring van Jeroen Ras én die van Carolien de Vries met Sport en Recht, klik dan hier.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.