Starter van de week

Marlotte Hiddema (Nysingh) besefte tijdens stages pas dat ze advocatuur in wilde

Starter van de week is Marlotte Hiddema. Marlotte nam haar tijd: ze besefte pas tijdens de student-stages dat ze de advocatuur in wilde, en wachtte vervolgens nog bijna een jaar voordat ze in de advocatuur solliciteerde. En daar heeft ze totaal geen spijt van!

Marlotte Hiddema (26) is op 21 februari 2020 beëdigd als advocaat en werkt bij Nysingh. Zij is in 2019 afgestuurd aan de Rijksuniversiteit Groningen op privaatrecht. In maart 2020 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Mijn keuze voor de rechtenstudie kwam niet doordat ik toen al wist dat ik advocaat wilde worden. Ik ben dan ook rechten gaan studeren omdat de studie mij leuk leek. Pas tijdens mijn student-stages in de advocatuur kwam ik erachter dat de advocatuur goed aansloot bij mijn wensen en ambities. Toch heeft het na mijn afstuderen nog bijna een jaar geduurd voordat ik in de advocatuur solliciteerde. De werkervaring in dat jaar heeft rust gecreëerd en heeft mij doen inzien waar ik waarde aan hecht in mijn werk. Naast dat ik het niet erg vind om hard te werken hecht ik veel waarde aan de sfeer en instelling van een advocatenkantoor. Tegen deze achtergrond heb ik bij Nysingh gesolliciteerd en heb ik gevonden wat ik zocht.

Waar was tijdens je studie je vakkenkeuze op gebaseerd?
Zoals gezegd wist ik tijdens mijn studie nog altijd niet dat ik advocaat wilde worden, dus hier was mijn vakkenkeuze niet op gebaseerd. Wel ervaarde ik de druk om een gevuld cv op te bouwen. Dit heb ik gedaan door mij aan te melden voor de togamaster en door naast de studie activiteiten te doen die ik leuk vond. Zo heb ik bijvoorbeeld een bestuursjaar gedaan bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel. Iets dat qua rechtsgebied totaal niet aansluit op de rechtspraktijk waarin ik nu werkzaam ben. Toch heb ik juist hiervan veel geleerd.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn leukste ervaring tot nu toe is de beëdiging en de aansluitende borrel. Tijdens mijn beëdiging was ik nog maar drie weken in dienst en realiseerde ik mij nog eens dat ik was terechtgekomen in een organisatie die ook persoonlijk betrokken is.  Ik ben dan ook met open armen ontvangen. Helaas laten de verdere ervaringen door corona nog even op zich wachten.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou meer genieten van mijn studentenleven, want voor je het weet is het voorbij!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar hoop ik meer te hebben geleerd binnen het vakgebied. Ik vind het dan ook belangrijk om de komende jaren te kunnen ontdekken waar mijn interesses liggen en waarin ik mij zou willen specialiseren.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Nysingh heeft het gezellige en betrokkene van een klein kantoor, maar de mogelijkheden van een groot kantoor. Het is een no nonsense kantoor waar je veel ruimte krijgt om te leren en te groeien en waarin daarnaast ook nog veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en sociale activiteiten.  Voor mij is dit een perfecte mix.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Als ik in quarantaine zou moeten zitten dan zou ik dat vooral willen doen met iemand die ook van series en sushi houdt.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >