Faculteiten Leiden

Mark Rutte geeft college Inleiding Recht

Minister-president Mark Rutte heeft deze week een online college gegeven, samen met hoogleraar Afshin Ellian, binnen het vak Inleiding Recht aan de Universiteit Leiden. Hij beantwoordde in het college vragen van studenten in het kader van de Europese Unie in tijden van corona.

Honderden studenten konden via een livestream het college van de premier volgen. Het ging onder meer over “de coronacrisis, het beleid van de ECB, de soevereiniteitsoverdracht naar Brussel en de soevereiniteitsverdeling tussen de lidstaten en de EU. Tussendoor was ook ruimte voor persoonlijke anekdotes over bijvoorbeeld de scriptie van de premier”, zo lezen we op de site van de universiteit.

Lees hier het volledige bericht.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.