Leiden Nieuws

Leidse Thijmen Nuninga winnaar van de NJV-Publicatieprijs 2019

De NJV-publicatieprijs is uitgegaan naar Thijmen Nuninga voor het beste wetenschappelijke artikel. Thijmen Nuninga is verbonden aan het Leidse Instituut voor Privaatrecht als Meijers PhD Fellow.

De website van de Leidse universiteit vermeldt dat Thijmen Nuninga de prijs kreeg voor zijn artikel ‘Recht, plicht, bevel’, dat is gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht (NTBR 2018/21). Nuninga gaat in zijn artikel in op de grenzen van het rechterlijk bevel en verbod. Hoe ver mag een rechterlijk bevel eigenlijk reiken? Kan de rechter vrijuit preventieve maatregelen formuleren of is hij daarbij gebonden door het materiële recht? Nuninga concludeert het laatste: de remedie volgt het recht, niet andersom. Lees hier het hele bericht.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.