Faculteiten Nieuws Nijmegen

Jurist zonder toga

16 november reisden enkele bedrijfsjuristen van NXP, NS, Rabobank en Essent naar Nijmegen af om een groep van zestig enthousiaste Nijmeegse rechtenstudenten uit te leggen wat hun werkzaamheden zoal inhouden. Het was de Dag van de Legal Counsel.

De Dag van de Legal Counsel staat, zoals de naam al doet vermoeden, in het teken van de bedrijfsjurist en heeft tot doel rechtenstudenten in aanraking te brengen met carrièremogelijkheden buiten de klassieke togaberoepen. Na een uitgebreide lunch stelden de bedrijfsjuristen van NXP, NS, Rabobank en Essent zichzelf voor. Hierna werden de studenten ingedeeld in twee workshoprondes, zodat ieder bedrijf twee keer een groep van ongeveer vijftien studenten wegwijs kon maken in het leven van de bedrijfsjurist.

Het formele gedeelte van de dag werd afgesloten met een plenaire bijeenkomst onder leiding van prof. mr. S.E. Bartels, waarin stellingen met vooroordelen over de bedrijfsjurist ter discussie gesteld werden. Uiteraard eindigde de dag met een gezellige borrel.

  

‘De Dag van…’ is een reeks evenementen van NSO Eques die een bepaald onderwerp uitlichten. NSO Eques is de studieorganisatie voor studenten met interesse in het ondernemingsgericht recht. In het verleden zijn naast de Dag van de Legal Counsel ook de Dag van de Nichekantoren en de Dag van de Financials georganiseerd. Dit keer was de beurt voor de tweede maal aan de Legal Counsel.

Meer weten over NSO Eques of de Dag van de Legal Counsel? Ga naar www.equesnijmegen.nl.

Dit verslag is geschreven door Koen Andel, Secretaris NSO Eques

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.