Student-stagiair van de week

JORDY VAN TILBORGH OVER ZITTINGEN

Jordy van Tilborgh (23) heeft zijn master Privaatrecht afgerond en zal de master Ondernemingsrecht in de loop van 2019 afronden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij loopt stage bij Kneppelhout en Korthals N.V., sectie IE, IT en Privacy van september 2018 tot en met oktober 2018.

Naam: Jordy van Tilborgh
Leeftijd: 23
Universiteit: Erasmus Universiteit Rotterdam
Afstudeerrichting en verwachte afstudeerdatum: de master Privaatrecht heb ik reeds afgerond & de master Ondernemingsrecht zal ik in de loop van 2019 afronden
Student stagiaire bij:  Kneppelhout en Korthals N.V., sectie IE,  IT en Privacy
Periode: september 2018 t/m oktober 2018

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Gedurende mijn studententijd heb ik Kneppelhout beter leren kennen door deel te nemen aan activiteiten waar Kneppelhout ook vertegenwoordigd was. Ook heb ik in de afgelopen paar jaar vanuit mijn functie als bestuurslid bij een studievereniging mijn contacten kunnen verbeteren met dit kantoor. De spreekwoordelijke klik was er en die heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik graag wilde solliciteren voor een student-stage bij Kneppelhout.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik verwachtte dat ik veel zou leren; niet alleen op juridisch vlak, maar ook op persoonlijk vlak. Ik verwachtte dat ik vooral erg veel memo’s zou gaan schrijven, hetgeen deels ook zo is. Dat is echter lang niet het enige dat ik doe. Ik heb ook andere werkzaamheden mogen verrichten met betrekking tot de intellectuele eigendomsrechten en privacyvraagstukken van klanten. Naast deze verwachting, hoopte ik dat ik veel mee mocht denken over zaken en opdrachten. Uiteindelijk is dit ook het geval: ik merk dat men naar mij luistert als ik iets zeg of vraag.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
De sollicitatieprocedure bestond uit een schriftelijke en een mondelinge ronde. Tijdens het sollicitatiegesprek heb ik gesproken met een advocate en een recruiter van Kneppelhout. De sfeer die in de kamer hing was erg gemoedelijk en ik heb een fijn gesprek gehad: het was niet alleen een vragenvuur vanuit de kant van Kneppelhout, het was echt een dialoog.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ondanks het feit dat mijn stage nog niet voorbij is en ik dus nog veel zal doen en meemaken, zijn de leukste ervaringen tot nu toe de keren dat je te horen krijgt dat je stukken goed zijn en dat de inhoud ervan wordt meegenomen door de advocaten in hun advies. Ook de keren dat je mee mag naar een zitting waar je van tevoren veel over hebt gelezen en uitgezocht beschouw ik als hoogtepunten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Uiteraard zijn er dingen die je anders zou aanpakken. Al besef ik wel dat het achteraf makkelijk praten is, nu je weet hoe je iets beter kunt aanpakken. Uiteindelijk is de stageperiode een periode waarin je veel leert en het zou vreemd zijn als ik zou zeggen dat ik alles hetzelfde zou doen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage?
Gelukkig heb ik tot nu toe nog geen grote blunders gemaakt, maar ik heb nog wel een paar weken de tijd om alsnog te blunderen. Al hoop ik uiteraard dat dat ook in de komende weken niet zal gebeuren.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
De stage heeft tot nu toe alleen maar bevestigd wat ik al dacht: ik wil de advocatuur in.

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >