Faculteiten Nieuws Rotterdam

Hypermoderne ontmoetingsplek voor Erasmus-studenten

(foto: Erasmus University Rotterdam)

Vanaf volgende week hebben de Erasmus-studenten een hypermoderne ontmoetingsplek voor onderwijsinnovatie: het Erasmus Education Lab. In dit lab gaat de digitalisering van het onderwijs een belangrijke plaats innemen.

Het Education Lab is het kloppend hart voor learning & innovation, zo lezen we op de website van de universiteit. “Het Education Lab functioneert als ontmoetingsplek en krijgt verschillende functies. Een voorbeeld is het ‘blended’ onderwijs, waarin campusonderwijs en online onderwijs wordt gecombineerd. Ook zijn er ruimtes voor didactische trainingen, brainstormsessies voor het herontwerpen van opleidingen, een tribune voor inspiratiesessies, informatieschermen en informele ontmoetingsplaatsen.” Met het nieuwe lab kan de universiteit ontwikkelingen als MOOC’s (Massive Open Online Courses), kleinschalige talkshows, webcasts en ‘blended’ cursussen op grotere schaal doorvoeren.

Bouw ook mee
“Voor studenten moet het op termijn mogelijk worden cursussen, electives, minoren of zelfs een volledige master online te volgen”, meldt de website verder. “Ook kunnen ze via Students-for-Students zelf ideeën aandragen die het onderwijs verrijken en vernieuwen. Denk aan de bekende Turing Society peer-to-peer coding bootcamps en Erasmus Tech Community’s onderwijs over moderne technologieën.”

Meer weten?
Tijdens de officiële opening op dinsdag 13 november en de dagen erna wordt er van alles georganiseerd om je te laten zien wat het lab allemaal te bieden heeft. Ga voor meer informatie naar de website van Erasmus University Rotterdam.

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.