Student-stagiair van de week

Frida van Mossevelde (CMS) over advocaten ‘in actie’

Frida van Mossevelde

Frida van Mossevelde (22) studeert privaatrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Haar verwachte afstudeerjaar is 2020. Ze loopt stage bij CMS (Amsterdam), Real Estate & Construction (september en oktober 2018).

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Als onderdeel van het landelijk STEP-bestuur heb ik afgelopen jaar kennis kunnen maken met veel kantoren. Zo was ik ook op de STEP in-housedag van CMS. De combinatie van internationale werkzaamheden op hoog niveau en een goede sfeer sprak mij aan en heeft mij doen besluiten te solliciteren.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Mijn stage bij CMS is mijn eerste stage. Ik had dus geen idee wat mij te wachten stond. Ik hoopte veel te leren over de vastgoedpraktijk en wat er allemaal komt kijken bij een vastgoedtransactie. Ook wilde ik graag proeven aan de dynamiek en snelheid van de advocatuur.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure? Was er bijvoorbeeld een assessment?
Ik heb mijn sollicitatie als heel prettig ervaren. Het was een leuk gesprek dat soepel verliep met mijn potentiële stagebegeleider en een andere advocaat. Kort daarna werd ik gebeld en hoorde ik dat ik aan de slag mocht als student-stagiaire.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik mocht tijdens mijn stage samen met drie andere advocaten mee naar een zitting bij de Rechtbank Utrecht. Het was een spraakmakende zitting met veel publiek. Het was indrukwekkend om de advocaten van mijn sectie ‘in actie’ te zien.

Daarnaast is de sfeer tussen kantoorgenoten bij CMS onvergetelijk. Als student-stagiaire heb ik aan veel activiteiten mogen meedoen; de wekelijkse bootcamp, lezingen, jurisprudentielunches, borrels en natuurlijk het feest met heel kantoor bij Strandzuid. In korte tijd leer je veel kantoorgenoten kennen en word je als student-stagiaire overal bij betrokken.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Uiteraard zijn er dingen die ik achteraf anders zou aanpakken. Je leert tijdens een stage in korte tijd ontzettend veel en terugkijkend op mijn stage zijn er genoeg dingen die ik anders zou aanpakken met de kennis van nu. Een student-stage biedt daarom bij uitstek de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Mijn grootste blunder was in het begin van mijn stage. Op dag twee kreeg ik de opdracht om mijn eerste memo te schrijven. Ik was tijdens het schrijven van het memo zo gefocust op de inhoud van het memo dat ik de naam van mijn stagebegeleider fout had gespeld. Van zo een domme fout kan je achteraf dan echt balen. Ik heb niet echt een succes dat eruit springt, maar als advocaten jouw stukken gebruiken voor advies aan een cliënt voelt dat toch wel als een klein succes!

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut. Mijn eerste student-stage is voor mij echt een bevestiging dat ik de advocatuur in wil. Ik loop hierna nog een student-stage bij een ander kantoor en ik start volgend jaar met mijn master, waar ik alleen maar extra gemotiveerd voor ben geraakt.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >