Faculteiten Groningen

Faculteit Rechtsgeleerdheid RUG gaat verhuizen

De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaat in 2023 verhuizen naar het gebouw van de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18. Daarmee krijgt de faculteit één hoofdgebouw.

“De nieuwe huisvesting biedt ons de ideale gelegenheid om gebouw, organisatie, onderwijs en onderzoek op elkaar af te stemmen”, zegt Mirjam Buigel, directeur bedrijfsvoering van de Faculteit Rechtsgeleerdheid, op de site van de Groningse universiteit. “Waar we op dit moment versnipperd zijn over meerdere locaties, krijgen we straks één hoofdgebouw. Hierdoor ontstaat een nieuwe manier van (samen)werken en een nieuwe dynamiek tussen medewerkers en studenten op de werk- en studievloer.”

De Openbare Bibliotheek zal eind 2019 verhuizen naar Forum Groningen. “Nu de architect voor de renovatie is geselecteerd en de verhuizing van de bibliotheek binnenkort een feit is, kan er meer vaart worden gezet achter ons herhuisvestingstraject”, aldus Buigel.

Lees hier het volledige artikel.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.