Student-stagiair van de week

Evi Kersbergen mocht adviesmail naar internationale cliënt opstellen

Student-stagiair is Evi Kersbergen. Ze loopt stage bij Kennedy Van der Laan. “Wat ik als erg fijn heb ervaren is dat je meteen in het ‘diepe’ wordt gegooid. Zo kreeg ik de vraag of ik een adviesmail naar een internationale cliënt kon opstellen. Spannend, maar leuk om te doen!”

Evi Kersbergen studeerde Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studentstage bij Kennedy Van der Laan maakt zij kennis met het kantoor, maar vooral ook met de verscheidenheid van de IE & media-praktijk. In de column ‘student-stagiaire van de week’ neemt zij jullie mee in haar ervaringen tot dusver.

Waarom heb je voor Kennedy Van der Laan gekozen?
Tijdens mijn vorige stage gaf ik aan dat ik graag nog een stage op een IE-afdeling zou willen lopen. Daar spraken zij met veel lof over de IE & media-sectie van Kennedy Van der Laan. Ook hoorde ik van studenten die hier al stage hadden gelopen dat Kennedy Van der Laan een kantoor is waar hard gewerkt wordt aan grote interessante zaken, maar waar ook ruimte is voor gezelligheid. Dit vond ik een mooie balans, waardoor ik heb besloten om mij op te geven voor de oriënterende lunch om zelf op onderzoek uit te kunnen gaan. Tijdens dit event maak je kennis met iemand die werkzaam is bij een door jou opgegeven sectie. Deze lunch was een mooie gelegenheid om de sfeer te proeven. Een sfeer die mij, net als de inhoud en werkzaamheden, erg aansprak. De keuze om voor een stage te solliciteren was hierdoor snel gemaakt!

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Soepel! Na het sturen van mijn motivatiebrief, cv, cijferlijsten en stagebeoordelingen mocht ik al vrij snel op gesprek komen. Dit vond ik een erg gezellig gesprek, waardoor het niet voelde alsof het een sollicitatie was. Ik voelde me gelijk thuis. Natuurlijk stonden mijn motivatie en cv tijdens het gesprek centraal, maar er was gedurende het gesprek vooral aandacht voor mij als persoon. Na een paar dagen werd ik al gebeld met de mededeling dat ik welkom was. Het avontuur kon beginnen.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Door mijn vorige stages wist ik wat ik ongeveer kon verwachten. Toch is elke stage weer anders en dat heb ik nu ook mogen ervaren. Omdat ik de sfeer al een beetje had mogen proeven tijdens de lunch had ik erg veel zin in mijn stage. De cliënten van Kennedy Van der Laan zijn heel divers, waardoor elke vraag een andere benadering kent.

Wat vergeet je nooit meer van je stage?
Op een gegeven moment moest ik het een en ander uitzoeken voor een zaak en mocht ik vervolgens mee naar de zitting. Tijdens deze zitting hoorde ik een aantal dingen die ik had uitgezocht terugkomen in het pleidooi. Dat vond ik wel erg leuk!

Wat ik ook niet snel zal vergeten zijn de vrijdagmiddagborrels. Binnen kantoor zijn er verschillende collega’s die het leuk vinden om zo nu en dan een plaatje te draaien. Zo is Joost, de CEO op de vrijdag steevast achter de draaitafels te vinden.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Als ik terugkijk op mijn stageperiode tot nu toe denk ik dat ik me voortaan iets minder druk moet maken over bepaalde opdrachten. Soms is er geen antwoord te vinden op een bepaalde vraag waardoor het urenlang afstruinen van de wet, literatuur of jurisprudentie niet altijd de juiste oplossing is. Nee is ook een antwoord!

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Jazeker, mede door deze stage heb ik een duidelijk beeld gekregen van de werkzaamheden als advocaat. Ik moet nog veel leren, maar het lijkt mij super om uiteindelijk met mijn opgedane kennis cliënten te kunnen helpen!

 

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >