Faculteiten Nijmegen

Europa, Europa

Imbert van Weverwijk schreef vorige week op deze site in het kader van de aankomende verkiezingen al over het Europees Parlement. Maar hoe staat de EU er momenteel eigenlijk voor? Onder meer een aantal Nijmeegse juristen geven in de essaybundel ‘Europa, Europa’ hier een kritische analyse van en doet suggesties voor de verdere ontwikkeling van de Unie.

Drie bijdragen in ‘Europa, Europa’ zijn geschreven door juristen verbonden aan de rechtenfaculteit van Radboud Universiteit, zo lezen we op de site van de universiteit. “Hoogleraar Internationaal en Europees recht Henri de Waele schrijft over de legitimiteit van het Parlement, en de mogelijkheden voor versterking van de supranationale democratie. Universitair docent Staatsrecht Suzanne Poppelaars laat haar licht schijnen over de financiële afdrachten aan de EU, het budgetrecht en de juridische ruimte voor de invoering van Europese belastingen. Tineke Strik, universitair hoofddocent Migratierecht, werpt een blik op onder meer het Europees asielbeleid, de niet-gerealiseerde ambities op dat vlak, en onderstreept de nood aan zowel grotere coherentie, meer verantwoordelijkheid als een betere bescherming van mensenrechten.”

‘Europa, Europa’ is een uitgave van Uitgeverij Boom. 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.