Algemeen Nieuws

Er is weer een nieuwe Mr.!

De nieuwe papieren editie van Mr. verschijnt aanstaande vrijdag, maar het nummer is nu al digitaal te bekijken. Je vindt hierin weer volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Een greep uit de onderwerpen

Interview met Christiaan Alberdingk Thijm (Bureau Brandeis/Universiteit van Amsterdam), die als informatierechtadvocaat van alle markten thuis is: de ene dag legt hij aan de Hoge Raad uit dat ‘fappen’ eigenlijk masturberen is, de andere dag probeert hij Britten in Nederland van de Brexit-ondergang te redden.

Een aantal voorhoedelopers uit zowel de publieke als de private sector vertelt over trends en ontwikkelingen op het gebied van legal tech. “Veel juridische software staat te verpieteren.”

Achteraf, ja achteraf hadden veel wetten wel iets beter gekund. Maar als we dat achteraf constateren, waarom niet vooraf? “Wetgevingsjuristen hebben geen toverstafjes.”

Het webcareteam van de Rechtspraak houdt in de gaten wat er op internet over rechtspraak wordt gezegd en reageert zo nodig.

Sportsponsoring kan advocatenkantoren veel profijt opleveren. Want sport brengt naamsbekendheid en het succes van de sporter straalt af op de sponsor en andere zakelijke partners.

Sandra van Heukelom-Verhage (Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn) en Cees Plaizier (Kennedy Van der Laan) houden zich bezig met innovatie & technologie. Zij vertellen in de rubriek Senior/junior over hun vak.

Bekijk hier het oktobernummer van Mr.

Voor een abonnement op het doorbladerbare magazine kunt u hier klikken. Wie een abonnement wil op de papieren editie van Mr. kan zich via deze link aanmelden.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.