Algemeen Nieuws

De nieuwe Mr. is uit!

De nieuwe Mr. is uit. Hierin vind je weer een hoop interessante artikelen, bijvoorbeeld over de notaris anno 2020, juridische podcasts en het werk van slachtofferadvocaten.

In deze Mr. onder meer:

  • De notaris anno 2020 houdt veel ballen in de lucht, misschien wel te veel. Om aan de verwachtingen van de maatschappij te voldoen, met name op het gebied van fraudepreventie, heeft de notaris wel extra instrumenten nodig. Dat die er niet zijn, vindt KNB-voorzitter Nick van Buitenen zorgelijk. Ondertussen staat innovatie hoog op de agenda.
  • De juridische podcast is in opkomst. Steeds meer advocatenkantoren maken podcasts om cliënten te informeren over juridische onderwerpen en ontwikkelingen. “De podcast is een efficiënt middel om je tijdens een treinreis of autorit te laten bijpraten over juridische onderwerpen.”
  • Strafrechtadvocaten houden zich tegenwoordig niet meer alleen met verdachten van misdrijven bezig; een groeiend aantal van hen bekommert zich om slachtoffers. Het aantal toevoegingen voor rechtsbijstand aan slachtoffers is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Drie slachtofferadvocaten vertellen over hun werk.

Bekijk Mr. nr. 5 nu!

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.