Faculteiten Nijmegen

‘By far’ de beste: scriptie Nijmeegse Marlinde Nannings

De beoordelingscommissie van de Vereniging voor Financieel Recht was het er unaniem over eens: Marlinde Nannings heeft de beste scriptie geschreven. En daarmee won ze de scriptieprijs 2018 van deze vereniging. Extra En dat, terwijl de kwaliteit van veel scripties hoog was.

In haar scriptie, ‘Regulering van Initial Coin Offerings: Een raamwerk voor regulering door de kwalificatie van tokens als effect’, gaat Nannings in op hoe blockchaintechnologie de concurrentie aangaat met traditionele financieringsvormen. Hiervoor heeft ze onderzocht in hoeverre verschillende ‘initial coin offerings’ (ICO’s) in de cryptomarkt juridisch kwalificeren als effect. De beoordelingscommissie noemt haar analyse van het juridische kader helder, en ze prijst haar om het feit dat ze concrete handvatten geeft voor de nationale en Europese wetgever. “Op een actueel onderwerp presenteert ze daardoor eigen en nieuwe inzichten. Bovendien leest de scriptie buitengewoon prettig door het heldere taalgebruik en de duidelijke toelichtingen”, zo lezen we op de site van de Nijmeegse universiteit.

Lees hier het hele artikel.

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.