Blogs

Ben je ambitieus en wil jij ook ambassadeur worden van Mr. Studenten?

Ben je een ambitieuze rechtenstudent en wil jij ambassadeur worden van Mr. Studenten? Lees dan onderstaande informatie en meld je aan!

Mr. Studenten is een platform voor en door rechtenstudenten. Op onze website worden, zoals je natuurlijk al gezien hebt, nieuwsberichten, blogs en andere artikelen geplaatst voor de doelgroep: rechtenstudenten. Het platform heeft een vaste kern: de Mr. Studenten-ambassadeurs. En natuurlijk is op de achtergrond de redactie van uitgeverij Mr. betrokken. Wie onze ambassadeurs zijn, zie je hier. Word jij ambassadeur bij ons, dan komt ook jouw profiel daar te staan! En bij al je artikelen wordt je naam vermeld, met een link naar je profiel. Goed voor je cv en bekendheid!

Maandelijks een blog

Als ambassadeur schrijf je maandelijks een blog voor de website. Hiervoor krijg je een vaste deadline. Je naam komt bij het artikel te staan, met een link naar meer informatie over jou. De blogs worden gelezen door een enorm breed publiek: niet alleen medestudenten bezoeken de website en zien de post ervan op LinkedIn, ook juristen, advocaten, rechters, bedrijven, docenten… Blogs kunnen gaan over juridische inhoud (niet te zwaar) of simpelweg spannende dingen die op jouw faculteit gebeuren. Ook wordt er vanuit de redactie af en toe een artikel over een bepaald onderwerp gevraagd. Ons platform is daardoor heel divers qua aanbod.

Gezicht van Mr. op de universiteit

Op iedere rechtenfaculteit staat een ‘Mr.-display’ waaruit studenten een gratis exemplaar van het tijdschrift Mr. kunnen meenemen. Met de andere ambassadeurs op je faculteit zorg je ervoor dat de tijdschriften in de display worden gelegd (6 keer per jaar), deel je het tijdschrift actief uit en check je regelmatig of de display er staat en netjes is. Jullie zijn tevens het aanspreekpunt op de faculteit: studenten, verenigingen etc. die vragen hebben over het platform zullen zich eerst bij jullie melden.

Meedenken over platform Mr. Studenten

Als ambassadeur denk je ook mee over de ontwikkeling van het platform: hoe kunnen wij groter en beter worden? Feedback is daarin heel belangrijk. Ook wordt er wel eens gevraagd om iets te regelen op de faculteit voor Mr. Studenten ter bevordering van de de aanwezigheid van Mr. Studenten op de faculteit. We hebben dan ook groepsapps met de ambassadeurs en de redactieleden van Mr. Eén à twee keer per (niet-corona)jaar hebben we een ambassadeursavond, waarin de ambassadeurs een interessante workshop krijgen en waarin ook tijd is ingeruimd voor het meedenken over het platform.

Wat krijg je ervoor terug

Ambassadeur zijn is op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat Mr. je een platform biedt om je te presenteren op het werkveld. Je artikelen komen op de website, en veel ervan, zoals gezegd, ook op LinkedIn. En natuurlijk kun je je artikel via je eigen social media delen. Zo kun je je netwerk uitbreiden en onder de aandacht komen van de grote advocatenkantoren. En je bent natuurlijk van harte welkom op de ambassadeursavonden die speciaal voor jullie, bij grote kantoren, worden georganiseerd. Een leuke manier om kennis te maken met de betreffende kantoren. Ambassadeur zijn is niet enorm tijdrovend, het valt heel goed te combineren naast je studie. Een zeer innovatieve en leerzame aanvulling op je cv!

Enthousiast geworden?

Enthousiast geworden? Vul dit formulier in, waarin je duidelijk uitlegt waarom jij graag ambassadeur wilt worden. We kijken ernaar uit! Wil je liever eerst nog wat aanvullende vragen stellen, dat kan natuurlijk ook.

Liever alleen auteur worden bij Mr. Studenten?

Wil je wel graag maandelijks een blog schrijven, maar niet aan de andere ambassadeursactiviteiten meedoen, dat kan ook. Geef dan in het formulier aan dat je liever auteur wordt.

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Online nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Online nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.