Faculteiten Tilburg

Antje Neumann (Tilburg Law School) ontvangt de Dissertatieprijs 2019

Met haar onderzoek ‘Wilderness protection in Polar Regions – Arctic lessons learnt for the regulation and management of tourism in the Antarctic’ heeft Antje Neumann de Dissertatieprijs 2019 gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van het zeer innovatieve karakter van haar proefschrift, zo lezen we op de website van de Tilburgse universiteit.

Haar onderzoeksmethode voor het onderzoeken van regelgeving op het gebied van wildernisbescherming is volgens de jury met recht baanbrekend te noemen. De jury spreekt tevens van de “grote maatschappelijke impact van haar onderzoek”. In haar onderzoek laat Antje zien dat het groeiende toerisme op Antarctica naast andere menselijke activiteiten, een toenemende bedreiging vormt voor de wildernis. En om de bescherming te verbeteren, moeten de Verdragspartijen van Antartica dringend actie ondernemen en een gemeenschappelijke plan van aanpak maken.

De jury bestond uit het vice-decanen onderzoek. Deze gebruikte bij de beoordeling criteria van excellent wetenschappelijke kwaliteit en de belofte van een veelbelovende carrière. Antje ontving een oorkonde en een geldprijs. De tweede prijs ging naar Koen van der Swaluw, van de Tilburg School for Social and Behavioral Sciences.

Lees meer…

 

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.