Faculteiten Leiden

444 jaar jong. Dat moet gevierd worden

Op 8 februari vierde de Universiteit Leiden  haar 444ste verjaardag. Normaal gesproken wordt de verjaardag gevierd met plechtigheid in de Pieterskerk. Dit jaar werd er een schepje bovenop gedaan.

De universiteit Leiden greep haar 444-jarig bestaan dit jaar aan om de band aan te halen met inwoners van Leiden en Den Haag. De “opvallende cortège – compleet met trommelaars, fluitisten en een vaandeldrager – was een speelse toespeling op het ontstaan van de Universiteit Leiden”, vertelt de universiteitswebsite. “Want ook in 1575 werd de nieuw opgerichte ‘Universiteit tot Leyden’ ingewijd met een bonte inwijdingsoptocht. Om deze speciale verjaardag te vieren, organiseert de universiteit in 2019 verschillende activiteiten voor de inwoners van de steden Leiden en Den Haag.”

Benieuwd naar het hele verhaal hierachter? Klik hier.

 

Wil jij geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer je op de Mr. Studenten nieuwsbrief: elke vrijdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld je direct aan en ontvang elke vrijdag de Mr. Studenten nieuwsbrief.

Meld je direct aan >

Over de auteur

Redactie Mr. Studenten

Redactie Mr. Studenten

Mr. Studenten is hét platform voor en door de ambitieuze rechtenstudent. Mr. Studenten bericht over actuele zaken in de juridische (studenten)wereld, waarbij de studenten zelf voor de inhoud zorgen.